str. 1 Decembrie 1918, nr. 138, Tecuci/GL

Scaune ieftine versus scaune de lux pentru nuntă – ce vor mirii?

  mobiliersalievenimente.ro   Septembrie 18, 2020


Scaune ieftine versus scaune de lux pentru nuntă – ce vor mirii?


Mulți proprietari sau manageri de saloane de nunți care până mai ieri se lăudau cu investiții minime și profituri maxime, au început să se îngrijoreze. Pentru cu lucrurile se schimbă definitiv în industria evenimentelor festive.

Dacă până mai ieri industria evenimentelor festive era considerată rezistentă la recesiune, astăzi trebuie să recunoaștem că ne aflăm față în față cu niște obstacole greu de imaginat. Dar, adaptarea e cheia în orice situație. Iar a-ți cunoaște clienții, nevoile și dorințele lor cele mai intime, te ajută să progresezi și să faci profit chiar în vremuri de criză.

Ce vor mirii? Scaune ieftine sau scaune de lux?

Pe data de 16 Septembrie 2020, am făcut un sondaj în grupul nostru de miri și mirese, Ajutor, mă căsătoresc! Am întrebat mirii și miresele, cât de mult contează pentru ei aspectul mobilierului din saloanele de nunți. Iată răspunsurile!

sondaj

Am auzit în ultima perioadă niște păreri care m-au făcut să mă gândesc mai mult la ce caută mirii, clienții noștri și la cum le putem oferi ce avem mai bun. Mulți furnizori de servicii, proprietari de saloane de nunți, restaurante, corturi sau terase, cred că mirii nu fac diferența între locațiile care arată excelent și restul locațiilor. Unii cred că mirii și invitații lor nu fac diferența între scaune de lux și scaune ieftine, între sălile cu mobilier horeca nou, mobilier de calitate și sălile care arată ieftin. Cu părere de rău pentru ei, trebuie să îi contrazicem.

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul nunților, am descoperit în sfârșit cea mai mare teamă a mirilor: că nunta lor va arăta ieftin.

Indiferent de zona în care se află, mirii se tem că invitații lor nu vor fi impresionați cu ceea ce ei au pregătit. Și dacă invitații nu sunt impresionați, și consideră că nunta este una ieftină, vor dărui mai puțin, nu se vor distra la fel de bine și vor pleca devreme acasă.

Numărul nunților crește de la o zi la alta și invitații devin din ce în ce mai greu de impresionat. La fel și mirii. Numărul saloanelor de nuntă crește de la an la an iar competiția e din ce în ce mai greu de depășit.

Așa că un salon de nunți, care până mai ieri se considera în siguranță pentru că "nunți se vor face oricum și mirii ne aleg pe noi pentru că avem cele mai bune prețuri" devine pe zi ce trece mai puțin căutat pentru că alte saloane, nou nouțe, tocmai s-au deschis în vecinătate. Iar noile saloane au ales să investească puternic în scaune de lux și mese de lux pentru evenimente și nu au mers pe ideea că "merge și cu scaune ieftine, sunt suficienți clienți care acceptă orice."

Din păcate sau din fericire, mirii chiar nu mai acceptă orice. Și nici nu le mai poți vine orice. Aspectul locațiilor contează din ce în ce mai mult. Aspectul locațiilor ar trebui să-i preocupe din ce în ce mai mult pe proprietarii de saloane de nuntă. Pentru că aspectul contează. Pentru că aspectul vinde. Pentru că aspectul atrage privirile mirilor și invitaților. Pentru că aspectul înseamnă profit sau lipsa profitului.