str. 1 Decembrie 1918, nr. 138, Tecuci/GL

Nunta cu tematică neagră.Design pas cu pas

  mobiliersalievenimente.ro   Noiembrie 01, 2021


Nunta cu tematică neagră.Design pas cu pas


Nunta cu tematica neagra vizează o abordare modernă, ușor inspirațională, fiind aleasă de persoane îndrăznețe care își doresc o experiență cu adevărat memorabilă.

Fie că alegi să adaugi doar câteva elemente în această non-culoare sau dorești o abundență de accesorii și decorațiuni negre, poți lua în considerare recomandările noastre astfel încât să te bucuri de un eveniment reușit, care să se alinieze tuturor dorințelor tale.

SUMAR

Ce trebuie să știi înainte de a organiza o nuntă cu tematică neagră

Alegerea florilor și a rochiei de mireasă

Alegerea unui mobilier care se aliniază tematicii

Detalii negre: invitații, meniuri, mărturii

Comunică-le invitaților tema nunții!

Concluzii

Ce trebuie să știi înainte de a organiza o nuntă cu tematică neagră

În țara noastră, majoritatea nunților sunt organizate respectându-se câteva dintre cutumele tradiționale: rochia albă de mireasă, petrecere elegantă, cu decorațiuni deosebite și preparate pe alese.

Astăzi, multe dintre aceste tendințe s-au schimbat, mirii abordând teme moderne, cu influențe contemporane pentru acest eveniment important din viața lor. Utilizarea negrului ca tematică este una dintre tendințele inspiraționale în materie de concepte pentru nunți, fiind din ce în ce mai aleasă datorită esteticii deosebite, cu detalii minimaliste ce conferă autenticitate.

În mare parte, reușita unui eveniment depinde de numeroși factori, însă unul cheie este legat de amenajarea sălii de eveniment.

Eleganța și simplitatea negrului reprezintă întotdeauna o opțiune îndrăzneață în decorare și permite un joc deosebit al contrastelor în ceea ce privește articolele de mobilier și obiectele de decor. Negrul rămâne o expresie a eleganței și a stilului și pentru a-l propune ca tematica pentru nuntă este necesar să existe:

●      o coerență între elemente cheie ale nunții;

●      o asociere cu alte culori, de preferat cele neutre, calde pentru a crea un echilibru estetic;

●      o îmbinare cu elemente ce impresionează prin formă, textură (structuri metalice, sticlă, tapițerie deosebită etc.)

Alegerea florilor și a rochiei de mireasă

În cazul unei nunți cu tematică neagră, abordarea este una modernă, cu influențe minimaliste, care subliniază perfect o estetică ușor nonconformistă, marcată de elemente cu personalitate.

Pentru o ceremonie de acest tip, florile sunt alese în contrast cu ținuta, astfel se va contura o armonie vizuală deosebită. Florile alese trebuie să impresioneze prin formă și culoare și să accentueze într-o manieră autentică paleta coloristică a nunții cu tematică. Poți opta pentru flori albe ca trandafiri, anemone, bujori, cale, camelii sau lalele.

Albul clasic și toate derivatele sale (crem, ivory etc.) creează contrastul perfect și potențează mai mult estetica rafinată și strălucitoare a conceptului nunții. Buchetul miresei, aranjamentele florale și accesoriile cu flori trebuie să se încadreze în aceeași zonă estetică pentru a se contura echilibrul cromatic.

Unul dintre cele mai importante simboluri ale unei nunți este categoric rochia de mireasă.  Foarte multe mirese aleg să îmbine stilul clasic cu cel modern. În tendințe se regăsesc rochiile decoltate, cu un croi clasic accesorizate cu pietre prețioase sau broderii aplicate, ele fiind o expresie a rafinamentului și al eleganței. Miresele îndrăznețe pot opta și pentru o rochie de mireasă albă cu accente negre fine.

Alegerea unui mobilier care se aliniază tematicii

Locația pentru desfășurarea evenimentului trebuie să se alinieze cerințelor privind tematica aleasă. Expresia unei nunți elegante este conferită de asocierea dintre alb și negru. Sunt non-culori care reflectă stil, bun gust și rafinament. Pentru a accentua estetica modernă, poți adăuga o nuanță glamour, și anume auriul.

Sălile spațioase, înalte și cu o arhitectură deosebită sunt în topul preferințelor mirilor din prezent. Astfel de săli se pliază mai multor concepte și tematici, mirii având garanția unui eveniment organizat conform așteptărilor lor.

Din acest motiv, numeroși proprietari de săli de evenimente tind să investească într-un mobilier cu un design deosebit care impresionează prin formă, culori și texturi. Acesta nu joacă doar un rol funcțional, ci și unul estetic, el fiind touch-ul perfect pentru un decor elegant și impozant.

Întotdeauna mirii sunt interesați de locații cu scaune și mese moderne, cu un design autentic, care să le ofere certitudinea unui nivel înalt de confort pentru invitați.

Pentru o nuntă cu o astfel de tematică se impune un mobilier minimalist, care se remarcă prin stil, rafinament, accentuând perfect solemnitatea evenimentului.

Pentru a se plia pe cerințele mirilor în ceea ce privește tematica aleasa de miri, proprietarii de saloane investesc în piese de mobilier rezistente, scaune tapițate cu un design deosebit și mese versatile care îndeplinesc cele mai exigente cerințe legate de estetică și funcționalitate.

Astfel, un partener de încredere este WeDeco care oferă soluții personalizate, ce răspund cu succes tuturor nevoilor și dorințelor proprietarilor de săli de evenimente, aceștia având garanția unui sprijin constant.

Detalii negre: invitații, meniuri, mărturii

Știi cum se spune: „detaliile fac diferența!”. Acest lucru se aplică și în cazul nunților. În detalii se observă atenția specială acordată de miri acestui eveniment. Mergând pe aceeași linie, combinația alb-negru este ideală pentru realizarea invitațiilor. Încadrându-se atât în stilul clasic, cât și în cel modern, această asociere se pliază perfect acestui tip de eveniment.

În privința mărturiilor, acestea pot fi așezate în cutiuțe negre, elegante, cu detalii din dantelă. Pentru o estetică sofisticată poți opta pentru panglici din satin albe și alte accente care se încadrează în această tematică specială.

Comunică-le invitaților tema nunții!

Pentru o nuntă atipică, nu numai mirii trebuie să se pregătească așa cum se cuvine, ci și invitații. De aceea este important ca mirii să ofere detalii despre eveniment din timp, astfel încât invitații să își adapteze ținuta conform tematicii alese.

De cele mai multe ori la nunțile cu tematică se ține cont de un dress-code pe care invitații îl respectă. Pentru nunta cu tematică neagră, doamnele aleg ținute negre, elegante, alături de accesorii prețioase, iar domnii merg pe varianta clasică, și anume costumele negre, cu o croială clasică.

Concluzii

Nunta cu tematica neagra este un eveniment elegant, excentric și modern. Din acest motiv, organizarea lui necesită multă implicare din partea mirilor, pentru a avea certitudinea unui eveniment pe măsura așteptărilor lor.

Un aspect esențial pentru o nuntă cu o astfel de tematică este alegerea unei locații care să se alinieze cerințelor tematicii din punct de vedere estetic și funcțional. Mese rotunde și impozante, scaune tapițate cu design elegant, aranjamente florale naturale, candelabre de cristal sunt câteva elemente cheie care își pun semnificativ amprenta în reușita unei nunți.