str. 1 Decembrie 1918, nr. 138, Tecuci/GL

Cum influențează mobilierul ambianța unui restaurant?

  mobiliersalievenimente.ro   Iunie 11, 2021


Cum influențează mobilierul ambianța unui restaurant?


Designul interior și totodată mobilierul restaurantului are o mare influență asupra imaginii acestuia, acționând pozitiv sau negativ în percepția clienților. În această industrie, antreprenorii trebuie să fie inovatori, reușind să se diferențieze în fața clienților nu doar prin produse și servicii la cele mai înalte standarde, ci și prin ambianța creată în restaurant.

Amenajarea restaurantului este principalul aspect remarcat de clienți, fiind un factor definitoriu privind satisfacția acestora. Întotdeauna prima impresie este cea care determină clienții să revină. 

Ambianța localului este influențată atât de arhitectura și designul abordat, cât și de mobilierul din restaurant. Maniera în care proiectezi interiorul și așezi toate elementele joacă un rol crucial în crearea atmosferei localului.

În rândurile următoare vei regăsi informații utile despre rolul mobilierului în crearea ambianței potrivite într-un restaurant precum și alte aspecte cheie care contribuie la această atmosferă optimă.

Aspecte cheie în crearea ambianței perfecte în restaurant

Succesul unei cafenele sau a unui restaurant depinde în mod direct de satisfacția clienților. Aceasta este determinată de standardul ospitalității și calitatea produselor furnizate. Cu toate acestea, nu sunt singurele aspecte importante care influențează satisfacția oaspeților.

Ambianța localului este esențială pentru aceștia, fiind elementul intangibil care face apel la elementele senzoriale ale lor. 

În vederea creării atmosferei ideale și a sentimentului de bunăstare trebuie ca toate elementele să funcționeze la unison. Aceste componente esențiale care împreună determină atmosfera perfectă într-un local sunt:

Designul interior

În orice restaurant, stilul și eleganța este oferită în mare parte de tema designului interior. O amenajare interioară care să inspire confort și ambianță implică creativitate, viziune și experiență.

Indiferent de stilul abordat (industrial, minimalist, clasic etc.) este esențial ca elementele cheie specifice ale acestuia să se regăsească în design. Decorațiunile potrivite sunt importante pentru tema designului. Acestea contribuie la crearea atmosferei, reușind să confere bunăstare și o identitate vizuală unică. 

Un aspect important ce aparține arhitecturii restaurantului este legat de organizarea spațiului. În amenajarea restaurantului trebuie avut în vedere corespondența între estetică și funcționalitate. Obiectivul constă în maximizarea spațiului în maniera în care să garanteze confortul clienților.

Un interior abordat într-o notă artistică îți permite să abordezi numeroase culori și jocuri de lumini prin care sigur vei impresiona. Astfel de design-uri sunt definite prin cele mai mici detalii care nu sunt observate de la început, însă pe parcurs sunt percepute și admirate de către clienți.

Mobilier restaurant

Mobilierul pentru restaurant este o componentă de bază, ce completează armonios designul interior și oferă clienților numeroase variante confortabile de relaxare. Estetica și funcționalitatea sunt aspecte ce trebuie avute în vedere la alegerea mobilierului. Mai exact, piesele de mobilier să fie unele atractive, dar să ofere și confort și ușurință în utilizare. 

Stilul lor trebuie să se asocieze echilibrat cu celelalte componente. Dimensiunea mobilierului trebuie atent aleasă pentru a se încadra în aspectul restaurantului, favorizând crearea unui spațiu care să permită mișcarea clienților și a personalului. 

Pentru a contribui la crearea unei ambianțe potrivite este necesar să investești în piese de mobilier horeca rezistente, scaune tapițate, confortabile și mese de cea mai bună calitate. Cu un astfel de mobilier, clar te vei diferenția de ceilalți competitori.

În foarte multe restaurante și puburi, barul este o zonă de interes pentru clienți, fiind locul unde se pregătesc băuturile. Designul barului poate juca un rol important în amenajarea localului și din acest motiv nu trebuie să lipsească elemente precum oglinda din spatele barului, rafturi pentru sticle sau scaunele înalte din gama bar.

Cel mai important aspect atunci când alegi mobilierul restaurantului este să ții cont de stilul și tema abordată. Fiind o parte integrantă a designului restaurantului, este primordial ca aceasta să se completeze armonios cu celelalte elemente. Totodată, culorile joacă un rol important, acestea având un impact asupra clienților. 

Iluminatul

Pentru a contura o ambianță plăcută, iluminatul este un element cheie ce face parte din întregul design. Cu iluminarea potrivită, poți crea o atmosferă perfectă pentru fiecare masă. Cea mai potrivită alegere este iluminarea ambientală slabă, ce îndeamnă la o dispoziție relaxantă și îi ajută pe clienți să se simtă mai confortabili. 

Ținând cont de designul abordat și de ambianța pe care dorești să o obții, iluminarea localului este definitorie. Dacă dorești să utilizezi mai mult lumina naturală, este indicat să amenajezi spațiul cu ferestre înalte pentru a crea impresia de mediu deschis și luminos.

În restaurantele elegante este de preferat o lumină ambientală difuză, care să creeze ideea de spațiu intim. De asemenea, poți avea în vedere și lumina de accent dacă vrei să scoți în evidență o anumită zonă de interes a restaurantului. Pe de altă parte, luminile puternice pot influența negativ întreaga experiență în restaurant, determinând oboseala și stări de disconfort.

Culori

Culorile sunt factori care influențează ambianța unui local, ele reușind să trezească emoții și sentimente pozitive. Se recomandă utilizarea culorilor calde, ele fiind mult mai potrivite într-un restaurant, comparativ cu cele reci și închise. Totodată, culorile neutre funcționează foarte bine cu numeroase obiecte decorative, piese de mobilier sau chiar flori. Ținând cont de stilul arhitectural abordat, alege culori care echilibrează întregul efect vizual. Acestea au capacitatea de a influența starea de dispoziție a oamenilor, depășind limita estetică. Practic, culorile au un impact asupra timpului pe care îl petrec clienții în restaurant și a manierei în care se atașează de acesta.

Dacă dispui de un restaurant mic, culorile luminoase (alb, bej, gri deschis etc.) te vor ajuta să obții efectul unui spațiu aerisit, luminos și deschis. Alte culori relaxante care sprijină comunicarea și ieșirea din cotidian sunt tonurile de verde și maro. În asociere cu lumina, culorile trebuie să ofere un echilibru vizual, încurajând clienții să petreacă timp de calitate în restaurant.

Concluzii

Ambianța unui restaurant este un factor care diferențiază semnificativ întreaga experiență a clienților în orice local. O ambianță potrivită într-un restaurant îndeamnă clienții la relaxare, socializare și o ieșire din cotidian. 

Pentru a crea atmosfera dorită, este important să existe un echilibru între toate componentele cheie ale unui restaurant. Un rol semnificativ îl joacă mobilierul, fiind elementul care completează armonios întregul design al localului. 

Dacă dorești achiziția unui mobilier horeca la cele mai înalte standarde, WeDeco este partenerul de încredere care îți oferă soluții personalizate în funcție de cerințele sau nevoile tale.