str. 1 Decembrie 1918, nr. 138, Tecuci/GL

Mobilier cafenea: ce piese putem alege?

  mobiliersalievenimente.ro   Noiembrie 02, 2021


Mobilier cafenea: ce piese putem alege?


Mobilier cafenea: ce piese putem alege?

 

Pe fondul tendințelor actuale privind amenajarea unei cafenele, mobilierul și ambianța conturată sunt 2 aspecte cheie care garantează succesul unei astfel de afaceri. Publicul se lasă influențat de personalitatea unui spațiu, designul fiind cel care reflectă cel mai bine viziunea și mesajul transmis către acesta.

În esență, modul în care este amenajată cafenea trebuie să inspire confort și relaxare.

 

SUMAR

 

Rolul mobilierului în amenajarea unei cafenele

Ce aspecte se au în vedere la alegerea pieselor de mobilier?

Mărimea spațiului

Designul abordat

Nivelul de confort

Concluzii      

     

Este de sine înțeles că oamenii caută unicitate în orice unitate HoReCa, de la arhitectură și ambianță până la produsele și serviciile oferite. Din acest motiv, proprietarii acestor unități trebuie constant să își reinventeze business-ul, abordând noi stiluri și elemente de design versatile, dar într-o manieră care să mențină autenticitatea conceptului de bază.

În viziunea specialiștilor în design interior, o cafenea trebuie să urmărească conturarea unei armonii între funcționalitate și estetică, optând pentru elemente de decor moderne, versatile și elegante.

Unul dintre elementele cheie care reflectă simultan utilitate și frumusețe este mobilier cafenea, acesta completând echilibrat designul abordat în amenajare.
În rândurile următoare vei regăsi informații utile despre rolul acestui mobilier cafenea în amenajarea unei astfel de unități HoReCa și particularitățile cheie pe care trebuie să le dețină acesta.

 

Rolul mobilierului în amenajarea unei cafenele

 

Este de la sine înțeles că mobilierul este elementul cheie al oricărei unități HoReCa, impresionând prin formă, design și joc de culori.

De cele mai multe ori designul unei cafenele contribuie la modificarea percepțiilor legate de preparate sau de ambianță. În acest context, mobilierul și modul său de așezare are un rol cheie atât în optimizarea eficientă a spațiului, cât și în conturarea unei imagini expresive a cafenelei.

Este primordial ca orice bistro sau cafenea să mizeze pe un mobilier simplu, dar  atractiv, care să îmbine perfect partea estetica cu cea funcțională.

După o zi stresantă, foarte mulți oameni preferă să-și petreacă un timp de calitate cu prietenii sau citind o carte într-o locație cozy, cu o ambianță plăcută și un mobilier cât mai confortabil. Din acest motiv, foarte mulți proprietari de localuri investesc în personalizarea spațiului cu piese de mobilier calitative care se remarcă prin structură, culori și materiale.

 

Ce aspecte se au în vedere la alegerea pieselor de mobilier?

 

Mărimea spațiului

 

Proprietarii de cafenele trebuie să urmărească armonia dintre particularitățile tehnice ale pieselor de mobilier cu designul abordat. Este esențială optimizarea spațiului disponibil în concordanță cu necesitățile și dorințele clienților privind experiența ce se dorește a fi oferită. Spre exemplu, pentru un bistro de dimensiuni mici, mobilierul din lemn cu un design minimalist se integrează perfect în amenajarea eficientă a spațiului.

Însă, dacă locația beneficiază de un spațiu generos în care clienții pot desfășura diverse activități de recreere sau lucru remote se recomandă organizarea acestuia pe zone de interes clar delimitate.

O astfel de optimizare impune și alegerea unor piese de mobilier aferente zonei amenajate. Spre exemplu, un spațiu destinat relaxării, proprietarii localurilor pot opta pentru canapele-fotolii confortabile cu o tapițerie deosebită realizată din velur, catifea sau piele ecologică de calitate. Indiferent de alegere, acestea se integrează armonios cu celelalte componente ale amenajării, reușind să răspundă necesităților clienților privind nivelul de confort.

 

Designul abordat

 

În funcție de stilul de amenajare abordat se aleg și piesele de mobilier. Designul minimalist și cel high-tech se află printre opțiunile principale ale proprietarilor de cafenele, ele impresionând prin finisajele contemporane cu influențe urbane și cromatica lor specifică. Însă, se regăsesc și numeroase localuri de tip bistro care abordează stilul industrial, urmărind o linie nonconformistă în privința:

  • Arhitecturii;
  • Paletei de culori utilizată;
  • Mix-ului de materiale naturale.

Fiind o combinație între vechi și nou, stilul industrial asociază elemente moderne cu cele vintage, conturând o armonie a contrastelor.

Astfel, indiferent de direcția aleasă pentru amenajare, mobilierul trebuie să se integreze perfect cu restul componentelor. Se recomandă o investiție în piese de mobilier de calitate, cu o cromatică în concordanță cu designul abordat. În materie de scaune, cele tapițate create pe cadru din oțel inoxidabil sau lemn de esență tare sunt cele mai căutate, datorită particularităților sale deosebite.

Este important ca la alegerea scaunelor să se urmărească atât nivelul de rezistență al structurii metalice, cât și calitatea tapițeriei acestora. Cei din industria HoReCa își îndreaptă atenția către scaunele cu tapițerie deoarece:

  • Îmbunătățește considerabil nivelul de confort al clienților;
  • Adaugă o notă de autenticitate spațiului amenajat;
  • Se regăsesc într-o vastă gamă de modele și finisaje.

În privința scaunelor pe cadru metalic, acestea sunt alese prin prisma rezistenței lor îndelungate și a esteticii elegante, ele integrându-se cu ușurință în orice amenajare modernă a unităților de tip bistro sau cafenea.

Spre exemplu, în cafenelele moderne regăsim mese horeca versatile care impresionează prin finisajele aurii sau argintii ale cadrului și blatul din sticlă sau din materiale compozite rezistente.

În ceea ce privește scaunele, tapițeria este touch-ul de eleganță și rafinament care completează estetica minimalistă a cafenelei. Materialele cele mai vizate pentru astfel de scaune horeca sunt catifeaua, stofa sau pielea ecologică.

Mesele și scaunele sunt piese centrale în decorul oricărei unități HoReCa, de aceea ele trebuie alese cu mare atenție. Acestea au un rol cheie în:

  •  separarea armonioasă a spațiului, generând un echilibru vizual;
  • Oferă un plus de eleganță și un farmec aparte localului.

 

Nivelul de confort

 

Un nivel optim de confort este un aspect primordial pe care proprietarii de localuri urmăresc să îl atingă prin intermediul ambianței și al pieselor de mobilier alese. Indiferent că sunt fixe sau reglabile, scaunele trebuie realizate din materiale de cea mai bună calitate, care să confere un plus de confort clienților.

Cromatica aleasă este o cheie importantă în conturarea unei ambianțe perfecte, fiind cea care îndeamnă la o dispoziție relaxantă, influențând întreaga experiență furnizată clienților. Culorile calde stimulează diferite emoții și sentimente și au un rol definitoriu în crearea echilibrului dintre elementele din interiorul cafenelei.

 

Concluzii

 

Dacă ești în căutarea unor piese de mobilier funcționale și de o calitate superioară, WeDeco este partenerul de încredere care îți furnizează soluții adaptate necesităților business-ului tău.

Specialiștii WeDeco îți vor oferi consultanța necesară în alegerea celor mai potrivite piese de mobilier, indiferent de unitatea HoReCa pe care o administrezi.