str. 1 Decembrie 1918, nr. 138, Tecuci/GL

Cum sa iti intreci concurenta folosindu-te de mobilier, scaune si mese?

  mobiliersalievenimente.ro   Iunie 23, 2020


Cum sa iti intreci concurenta folosindu-te de mobilier, scaune si mese?


Detii o sala de evenimente? Cu siguranta te confrunti cu o problema care te scoate din sarite... si anume faptul ca te copiaza concurenta.

            Vreau să îți spun ceva. Noi deținem 6 săli de evenimente într-un oraș cu aproximativ 70.000 de locuitori (cu tot cu împrejurimi). În momentul în care scriu acest articol, mai există încă 13 saloane de nunți în orașul meu. Anul viitor urmează să se deschidă încă 5. Deși renovez si investim anual bani in salile noastre, concurenta ne copiaza fara nici o retinere.

            De exemplu atunci cand se purtau husele pe scaune, daca noi luam un anumit model sau o culoare, la putin timp concurentii ne copiau. Sau, atunci cand am cumparat primele scaune Chiavary, eram foarte mandri de faptul ca nimeni nu are un astfel de model. Si asa a si fost timp de o luna pentru ca la putin timp toate salile din zona mea le aveau.

            Era extraordinar de frustrant faptul ca oricat de mult m-as fi straduit sa fiu eu singurul care vine cu noutati, acest lucru dura foarte putin, fapt care nu ma ajuta deloc sa ma diferentiez de celelalte saloane de nunti.

Atunci, a trebuit sa imi pun doua intrebari:

1. De ce ma copiaza atat de usor concurentii mei?

2. In ce as putea sa investesc ca sa nu ma mai poata copia atat de usor si sa fiu diferit fata de ei?

 

Raspunul la prima intrebare a venit aproape instant. Fie ca vorbim de huse, scaune din lemn sau scaune Chiavary... acestea sunt produse sau piese de mobilier pe care noi le numim "generaliste" adica se potrivesc oricarei locatii de nunti, fie ea salon, cort sau chiar in aer liber.

 

Astefel de produse au trei mari dezavantaje:

            a) Se asorteaza cu orice design, culori sau modele ale unei locatii de nunta, deci oricine le poate cumpara.

            b) Sunt foarte usor de gasit, deci oricine are acces la ele.

            c) Sunt ieftine, deci oricine si le permite.

 

Asadar descoperisem problema, de ce concurenta ma putea imita atat de usor. Acum mai trebuia sa gasesc o solutie, trebuia sa inteleg in ce as putea investi astfel incat salile mele de evenimente sa fie unice.

 

Daca tot ce e "generalist" este usor de asortat, usor de gasit si ieftin atunci ar trebui sa investesc in scaune, mese si piese de mobilier care nu sunt usor de asortat, usor de gasit si ieftine.

 

Astfel, am facut prima investitie in scaune personalizate... care se asortau strict cu salile mele, nu erau la indemna oricui, iar pretul era nu scump, dar ceva mai mare decat celelalte.

 

In momentul acela, competitia nu si-a mai permis sa imi copieze nici scaunele si nici piesele de mobilier, pentru ca acestea in primul rand nu se asortau cu designul salilor lor, apoi trebuiau sa depuna un efort ca sa le gaseasca, sa le testeze, sa fie siguri de ceea ce cumpara si nu in ultimul rand nu isi permiteau sa investeasca sume mari de bani in scaune, mese si piese de mobilier de care nu erau siguri ca se potriveasca saloanelor lor.

Deja suntem in al doilea an de cand am facut o astfel de investieie si suntem singurii din zona noastra care detinem mobilier de sala unicat, care atrage clienti prin diversitate, caliate, culori, materiale, textura si confort.

Acum te putem ajuta si pe tine sa descoperi care tip de scaune si piese de mobilier se potrivesc locatiei tale de nunta, astfel incat concurenta sa nu te mai poata copia iar tu sa devii prima alegere a mirior din zona!