str. 1 Decembrie 1918, nr. 138, Tecuci/GL

Mobilierul – o piesa esentiala in orice salon de evenimente

  mobiliersalievenimente.ro   Iunie 10, 2020


Mobilierul – o piesa esentiala in orice salon de evenimente


Deschiderea unei sali de evenimente a reprezentat pentru multi o afacere de succes, mai ales daca ai fost printre primii care au facut o asemenea investie. Cu siguranta ai ramas uitmit sa vezi cererea mare din partea mirilor dorinici sa isi organizeze nunti extraordinare in locatia ta.

Insa odata cu aparitia concurentilor lucrurile au inceput sa se schimbe: numarul de evenimente a inceput sa scada, mirii au inceput sa devina pretentionsi, iar zvonurile precum "locatia ta este deja invechita", "locatia vecinului este mai noua" si-au facut loc in comunitatea ta.

De unde stim aceste adevaruri? Pentru ca inca din 2004 si noi detinem 6 sali de evenimente, pe care le-am renovat si iar le-am renovat doar ca sa fim mereu pe placul mirilor, doar ca sa fim mereu in topul preferintelor lor. Problema cu renovarile este ca sunt foarte costisitoare (doar designul costa 15 euro/mp), ideile sunt limitate, nu intotdeaua renovarile impresioneaza mirii, dureaza o gramada si oricat de des ai renova anul viitor tot demodat esti, unde mai pui ca si concurenta te copiaza.

Dornici sa gasim o solutie si sa iesim din lupta renovarilor anuale, ne-am propus sa studiem si sa vizitam cele mai tari sali de evenimente din lume, ca sa intelegem cum reusesc ei sa se diferentieze din punct de vedere estetic fara sa trebuiasca sa renoveze anual. Asa ca am fost in Singapore, Dubai, Thailanda la hoteluri renumite sa studiem salile lor de festivitati.

Concluzia a fost ca factorul WOW al unui salon de nunti nu este oferit de culorile sau modele de pe pereti, si nici macar de candelabrele luxoase.

Stai nu ma intelege gresit aceste lucruri impresioneaza, DAR doar prima data cand intri in acel salon. A doua oara deja ti se pare banal, plus ca aceste elemente (candelabre, modele si forme ale peretilor) sunt in plan secund unde oamenii nu intra in contact direct cu ele.

Factorul WOW, cel care te face sa spui "wow cat de frumos" este creat de mobilier (mese, scaune), si lumini arhitecturale.

Imagineaza-ti ca am fost in sali de evenimente care erau efectiv albe, fara modele, fara candelabre. In schimb dispuneau de scaune tapitate cu catifea si rama aurie, mese din sticla patrate, dreptunghiulare si rotunde, copaci care ieseau din mijlocul meselor ce creau un efect extraordinar. Mobilierul salonului de nunta este in prim planul oamenilor care intra acolo, il pot atinge, il pot vedea, il pot simti. Mobilierul este cel care creaza efectul de WOW.

Ulterior am inteles ca investind in mobilier nu in pereti (renovare) ne oferea avantajul ca schimbam decorul saptamanal. O data combinam mesele rotunde cu cele dreptunghiulare, alta data puneam scaune de aceeasi culoare sau poate culori diferite, schimbam chiar aranjarea meselor in sala... iar invitatii care ne calcau pragul saloanelor mereu erau surprinsi.

Ulterior am inteles si faptul ca mobilierul poate fi inchiriat, deci ne aducea un venit suplimentar, dar il si puteam vinde ( second hand) odata ce consideram ca nu mai e in preferintele noastre, astfel ca recuperam mereu o parte din investie. Atunci cand renovezi, doar cheltui bani direct din profitul tau, fara sa mai recuperezi nimic.

Cu mobilierul potrivit te poti diferentia usor de concurenta, iar mirii sa te aleaga pentru ca sala ta arata mereu impresionant, crescandu-ti profitul!